1-7 Ekim Dünya Emzirme Haftası
10 Ekim 2023

Dünya Emzirme Haftası Ülkemizde de 1-7 Ekim haftasında kutlanmaktadır. Çocuk sağlığına katkısı büyük olan anne sütü ile beslenmenin destekçisi olarak biz Recep Tayyip Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bu haftayı çeşitli etkinliklerle kutladık.

Sağlık Bakanlığımız bebeklerin doğumdan itibaren ilk altı ay boyunca sadece anne sütü ile beslenmeleri, 6. Aydan sonra uygun tamamlayıcı besinler başlanarak emzirmenin en az 2 yaş ve ötesine kadar sürdürülmesini önermektedir.

Bu doğrultuda hastanemizde görev yapmakta olan  Neonatoloji Uzmanı Doç.Dr. İlkay ER tarafından hastanemiz personeline anne sütünün ve emzirmenin önemini vurgulayıcı eğitim verilmiştir. Ek binamızda bulunan Laktasyon Polikliniğimizi yürüten Anne Sütü ve Emzirme Danışman hemşiresi  Nilgün Kavaz tarafından da hastane personelimize ve halkımıza çeşitli eğitimler verilmiştir. Anne sütünün önemini vurgulamak amacıyla stant açılıp  halkımıza bu stant da  eğitimler verilmiş ve bu konu ile ilgili çeşitli bilgilendirme broşürler dağıtılmıştır.

Hastanemiz olarak ilk altı ay sadece anne sütünün verilmesini, 2 yaş ve ötesine kadar emzirmenin sürdürülmesini destekliyoruz.

• emzirme2023 (1).jpeg
  • emzirme2023 (10).jpeg